Verzorging van een boomer pup

Helaas is het belangrijk dat u de vacht van de Boomer hond iedere dag even kamt. Zorg ook dat er geen haren in de ogen komen want deze kunnen voor verschrikkelijke irritatie zorgen bij Boomer honden. Knip de haren weg of laat de ze wegknippen door een hondentrimmer.

De meeste boomers worden getrimt. Of je het zelf wil en kan doen ligt helemaal aan jezelf. Zo blijft deze mooi en worden er geen klitten aangetroffen. U kunt ook de haren samenbinden met een elastiekje of haarbandje. Verder kunt u boomer honden gemakkelijk wassen, door hun kleine omvang zijn gemakkelijk onder de doucht te krijgen of in bad.

boomer-trimmen

De nagels kunnen bij de meeste boomer honden goed slijten tijdens het wandelen, bij sommige honden moet je ze knippen. Dit kan de trimmer bijvoorbeeld doen als je je hondje naar een trimmer toebrengt. Je kan het natuurlijk ook zelf doen. ze hebben wel goede vachtverzorging nodig wat inhoud dat ze iedere dag gekamt moeten worden om klitten te voorkomen.

Ook moeten Boomer honden regelmatig worden geknipt dat ligt aan jezelf hoelang je de haren wil laten groeien… als je dan er voor zorgt dat de pootjes tussen de kussentjes goed geknipt zijn zullen de nageltjes normaal afslijten.

top